Robert Paulig Roasterys hovedkaffesmaker Kim Hilden ga Eden et tips om høstens heteste kaffetrender.
Den tradisjonelle lysbrente norske filterkaffesorten har lett havnet i skyggen av stilige italienske espressobaserte drikker. Ifølge Kim Hilden er denne trenden likevel i ferd med å snu. Filterkaffen kommer igjen til å heve sin status som førstevalg for trendbevisste kaffedrikkere, og det blir særlig moteaktig å filtrere kaffen selv manuelt. Ved manuell filtrering kan den som lager kaffen innvirke på kaffens smak ved å variere ekstraheringstid, vanntemperatur og filtreringsteknikk.
Brenningsgraden kommer også til å veksle fra mørkbrente esspressoaktige kaffetyper til lysere brenningsgrader, som fremhever kaffesortens egen smak. Jo lysere brenningsgraden er, jo mer syreholdig eller fruktig blir den ferdige drikken.
Høstens kaffetrender omfatter også såkalte originallandskaffer, der kaffen kommer fra bare ett land, og ofte bare fra én kaffebonde. Denne typen kaffe fremhever den typiske smaken i originallandets kaffebønner, og smaken kan variere mye mellom ulike land. Inntil nå har blandinger fra ulike land, og til og med ulike kontinenter, vært meget populære.
I Edens kaffeutvalg finner man flere kaffesorter fra høstens kaffetrender; smak og bli henrykt!